Minun piti tänään aloittaa heti aamusta rintamamiestalon tekoa, mutta jotenkin päädyin asettelemaan Snadin kirjakauppaani. Jos nimittäin on ollut tyhmä ja jättänyt kuvaamatta asetelmansa Snadissa, niin sitten saa leikkiä koko maanantai-aamupäivän lelullaan. Aika mukavaa, vai mitä?

IMG_6378_pieni.jpg?1445851324

Alla olevassa kuvassa tämä neito alla on ryhtynyt rakentamaan Rauhan taloa koossa 1:18, tai siis oikeastaan koossa 1:252. Alkuperäinen talohan on skaalaa 1:14, siitä tuo omituinen skaala jonka kaikki huomasivat. Leikin talo, eli tuo Lundby-taloa muistuttava nukkekoti hyllyssä puolestaan on tietenkin skaalaa 1:324 (18 x 18), ja Toivon talo taitaa sitten olla 1:216 (12 x 18), jotta kaikki olisi mahdollisimman sekavaa. Ne ovat kuitenkin helpompia ja nopeampia rakentaa kuin nuo etualan 1:12-nukkekotiin tarkoitetut nukkekodit, jotka on rakennettu vanerista. Pahvi taipuu noihin pienempiin skaaloihin niin paljon paremmin. Ja hyllystä löytyvä kasvihuone on taas skaalaa 1:144 (12 x12).

IMG_6392_pieni.jpg?1445851316

Hiukan kasvihuoneen tomaatintaimet pilkottavat alla olevassa kuvassa. Rouva sohvalla on kuitenkin enemmän kiinnostunut neulomisesta ja laukuista. Ylähyllyn laukut ovat vasemmalta lähtien: Erjalta, omaa tuotantoa ja Cillan pajassa muutama vuosi sitten tehty. Seuraavan hyllyn laukut ja kengät ovat kännykkäkoruja, ajalta joilloin niitä vielä käytettiin Nokioissa. Ja sitten Hermeksen Kelly-laukku  aitojen kaavojen mukaan ja Laukkuhullun ompelukirjasta kutistettu käsilaukku, samoin kuin rouvan neulekassi. Jotenkin nämä minilaukut ovat tosi kiinnostavia, sanoo tälläinen vannoutunut repun käyttäjä.

IMG_6384_pieni.jpg?1445851319

Tumman neidon kaksoissisko, tosin ei-identtinen, selvästikään, on päättänyt ommella tuon minun tilkkutyöni valmiiksi, kun minun käteni ei siihen pystynyt. Niinpä tuonne puodin seinälle tuli tilkkukirjojen suosisituksien mukainen suunnitteluseinä: sommittelimme Heikin kanssa paperin ympärille käännetyt tilkkupalat kontaktimuovin liimapuolelle, liimapuikosta liimaa kiiltävälle puolelle, ja seinälle.

IMG_6380_pieni.jpg?1445851322

Ja sitten kun kukaan ei kerro, niin et huomaa että siskon vaatteet tuon neuleliivin alla on liimattu kasaan...Aika noloa.Ja sydämeen sattui liimat kengät Tarun nukelle jalkaan.

Senpä takia täytyy nyt lopettaa tähän ja mennä päättelemään neidin uuden villatakin langat, ompelemaan paitapusero (kunhan ensin osaisi päättää, vihreä vai vaaleanpunainen -> todennäköisesti molemmat) ja sitten löysin aivan ihanaa kukkakangasta, josta saisi kokomekon, mutta sitten tarvittaisiin housut paitapuseron kanssa... Sanoiko joku jotain rintamamiestalosta?