IMG_0048_pieni.jpg?1474288291

Lueskelin juuri uutta Nukkekoti-lehteä. Elina oli näköjään luvannut päivittää tänne blogiin kuvia kaikista 24 nukkekodista ja pienoishuoneesta, jotka se oli kaivanut esille pakinaa varten. No, ei ole ehtinyt. Selitys löytynee kuvasta.

IMG_0046_pieni.jpg?1474287808

Kyllä, se on lukenut ainakin jotakin jokaisesta kuvan kirjasta viimeisen puolentoista viikon aikana. Ai miksi? 1900-luvun lopun kotimainen kirjallisuus-kurssi. Se onkin viimeinen perusopintojen kurssi, mitä Avoimessa Yliopistossa opetetaan ja joka on suorittamatta - huomiseen saakka.

Tietysti jos Elina olisi ollut fiksu, se olisi mennyt viime viikolla tenttiin: olisi selvinnyt kolmen päivän lukemisella ja kolmen tunnin kirjoittamisella. Mutta tentit eivät ole hauskoja ja käsikin tulee kipeäksi kirjoittamisesta.

Esseet ovat paljon hauskempia: voi lainata kirjaston tyhjäksi kirjoista, istua kotosalla, perehtyä asiaan ja suoltaa ulos viisi-kuusi sivua tekstiä (+ kansilehti ja lähdeluettelot jne.). Henkistä aikaahan kuluu pari viikkoa yhteen esseeseen, ja niitä piti kirjoittaa kaksi: ensin vertailla perinteistä ja modernistista kirjallisuutta, ja nyt sitten naiskirjallisuutta. Kuvassa on siis vain naisesseeseen liittyvä kirjallisuus, eikä ihan kaikki sekään...

Ottaen huomioon, kuinka vaikeaa kirjoittamisen aloittaminen on, tuo lausunto esseiden hauskuudesta pitäisi kyllä kyseenalaistaa. Jopa tämän tekstin kirjoittaminen on eräs tekosyistä... Toisaalta, kun pääsee alkuun, aika katoaa ja lopettaminen on vielä vaikeampaa. Mutta huomenna aamulla se essee lähtee eteenpäin!

IMG_0047_pieni.jpg?1474287811

PS. Ai, mihin Annika on joutunut? Se on sovittamassa uutta mekkoa....