"Pilkaanko Jumalaa? Vai Jumalan kuvaa?"

En oikein tiedä mitä Juicen vanha laulu "Kuinka Jumalaa pilkataan" tekee minun blogissani, muuta kuin että se soi koko viime viikon päässäni, vaikka yritin korvata sitä niin Neljällä Ruusulla kuin Doorsillakin.

Jonkinlaista pyhäinhäväistysmeininkiä kyllä oli ilmassa: koko viime viikko meni muutellessa Erjan tekosia. (Meinasin kirjoittaa parannellessa, mutta sehän ei ole mahdollista?)

Kaikki alkoi siitä kun Erja huijasi minua Forssan markkinoilla:

- "Mahtuuko tuo sänky sinne lastenhuoneeseen?" (Talossa nro 29, jonka lastenhuone on samassa kohdassa kuin yhdistyksen Talossa nro 20, joka pohjan Erja on tehnyt. toim. huom.)

- "Juu juu, totta kai mahtuu."

No ei mahtunut, ei. Onneksi Erjan vastaus seuraavaan kysymykseeni kuukautta myöhemmin oli:

- "Senkun nyppäät vaan."

Ja sitten minä nyppäsin ja sängyn pääty oli kädessäni. Epävarmuus iski vasta sahaa paikallaan sovitellessa, mutta muutama sekunti, ja sentin pala oli pöydällä edessäni. Sitten vaan poraamaan ja katkaisemaan cocktail-tikkuja, ja edessä on sänky entistä ehompi ( teemaan sopivasti tähän väliin intertekstuaalinen viite Leinon Ylermi ylpeä isäntä -runoon). Ja ennen kaikkea se mahtuu paikalleen.

Ja niin kuin tämä ei olisi riittänyt, niin nykyisin Erjan tekemä talo nro 29-runkokin muistuttaa enemmän juustoa reikineen, kuin alkuperäistä. Jotkut meistä vain ovat niin hulluja, että yksi kuisti ei riitä....mutta siitä lisää toiste.

(Kiitos, Erja, neuvoista ja kannustuksesta, taas kerran.)

IMG_6059_pieni.jpg?1440398911