Miksi kaikkeen tarvitsee aina enemmän aikaa kun siihen on suunnitellut? Vain yksitoista vuotta, ja ehdin Loviisan Wanhojen Talojen päivään viime lauantaina. Vaikuttava tapahtuma, näin koko sunnuntain vastaisen yön unia tuollaisista 1700-luvun ja 1800-luvun alun taloista. Ehkä sitä on pakko tehdä jossakin vaiheessa hiukan vanhempi talo. (Huomasin Porvoon kohdalla jättäneeni kameran kotiin...)

Käynti Loviisassa pidensi myös tuon rintamamiestaloni valmistumisaikaa. Olin unohtanut suunnitelleeni katoon helmipontattua lautaa, sellaista kun omassa teiniaikojen huoneessani on. Olin jo surauttanut iloisesti sirkkelillä 65 kpl kahvitikkuja yläkerran tasakatto-osuuteen. (Onneksi olen keksinyt teipata tikut nippuihin, niin ettei tarvinnut sentään 65 kertaa surauttaa, vaan neljä kertaa riitti- kattolautoihin. Kauhulla odotan ulkolaudoituksen kaventamista 7,5 millistä 5 milliin, niin päin kun ei voi tehdä noin isoja pinoja.)

Nyt vaan pitäisi keksiä mistä saan sen pyöreän osuuden helmiponttiin. Ja ei, grillitikku ei kelpaa, läpimitta kun saisi olla vain 1 millin luokkaa. Rautalanka olisi tarpeeksi tasainen, mutta ryhdy nyt pätkimään tuota määrää elefanttilankaa. Todennäköisesti kokeilen kalastajanlankaa, liimaa ja maalia, niin eiköhän siitä tule tarpeeksi puunnäköistä kattopaneelia.

IMG_6117_pieni.jpg?1441008449

Mutta olin kuvitellut että tämän viikon alussa voisin koota talon pysyväisemmin kasaan ja alkaa ulkolaudoituksen. No, ei vaan ole. Talon sisäseinät on tapetoitu, ja lattiat ovat paikoillaan. Mutta lattiat täytyy vielä maalata, ja ennen kuin siihen pääsee, niin pitää koota kuistien lattiat. Ai miksi? No, kun meinaan käyttää Miranolia kiillon takia, ja se on tärpätillä putsattavaa ainetta. Käytännössä tarkoittaa hyvästijättöä vanhalle siveltimelle, minä en jaksa tärpätin kanssa pelata jos ei ole pakko.

Ja kuistit on vielä kokonaan kasaamatta. Huomasin, että jos oikeasti rakentaisi enemmän nukkekoteja vanerista lähtien, niin tuo Proxxon on hiukan pieni sirkkeli siihen hommaan. Ei muuten, mutta kun ohjaimia ei saa laitettua tarpeeksi pitkälle, niin seinistä tuppaa tulemaan millin pari vinoja, vaikka kuinka vetäisi hienot viivat, joita pitkin vaan surauttelee.

Lisäksi huomasin, että sisäovet ja ovenkarmit lienee helpompi asentaa, jos seinät eivät ole paikoillaan. Eteiseenkin tulee siivouskomero sellaiseen nurkkaan, etten oikein tiedä miten sinne myöhemmin pääsee käsiksi. Mutta kun ei viitsisi ruveta väkertämään, kun haluaisi tehdä vaan suuria linjoja...Mitä ikinä ne 1:18-mittakaavassa ovatkaan.

IMG_6116_pieni.jpg?1441008442