Lapset miettivät eilen autossa mitä on kesällä tullut tehtyä, ja päätyivät siihen tulokseen, että matkailtu on. Siltä minustakin tuntuu: Praha toukokuun lopussa (Lauran luokkaretki), Nizza Jouni kanssa kesäkuun alussa, Ruotsia ja Tanskaa koko perhen voimin, kaksi viikkoa mökillä Juvalla ja sen ympäristössä, Forssan markkinat  ja eilen palattiin Haminasta. 

Egeskov

Ja niitä pieniä asioita noilla reissuilla riitti. Vaikka muut perheestä olivat sitä mieltä, että tuo edellisessä artikkelissa mainittu Legoland oli matkan pääkohde, niin oikeastihan se oli Egeskovin linna.

IMG_4980_pieni.jpg

Hassua kyllä, en ottanut siitä varsinaisesta syystä, jonka takia tuonne Egeskoviin on jokaisen miniatyristin pakko mennä, yhtään kuvaa: Titanian palatsi. Ostin kyllä kaksi kirjaa, ja hiukan nukkekotirekvisiittaa, kun linnan puodissa oli iso hyllyllinen nukkekotitavaraa. Ihan tavallista Reutteria, mutta muistanpahan missä olen ollut. Ai, miksi kaksi kirjaa? No, tuo isompi on aivan ihana tietoteos - lapsille, pyh, mutta sen kuvat ovat aivan surkeat. Toinen taas on enemmänkin vihkonen, mutta kuvat ovat tarkat.

IMG_5420_pieni.jpg

Opin tuosta tietokirjasta, että syy miksi en nähnyt keijuja, on se, että olen syntynyt aamulla. Aamulla kyntyneiden on kuulemma vaikeampi nähdä keijuja, mutta ajuruohon pitäisi auttaa asiaa. Onneksi minulla on sitä pihalla runsain mitoin. Ajuruohosta on sekin ilo, ettei sen kukittamaa polkua voi kulkea - mehiläisetkin tykkäävät ajuruohosta - kitkemään kukkapenkkejä. Miten kaunis, violetti syy laiskotella!

Mikkelin nukkekotinäyttely

Juvalta sain itseni revittyä Mikkeliin nukkekotinäyttelyyn. Miten jotkut ovat voineetkin saada nukkekotinsa näyttelykuntoon! Ja arvatkaa kuka unohti kameran kotiin? No, mieleen jäivät etenkin alakerrassa ollut kalustettu nukkekodin nukkekoti yhdessä pienoishuoneessa (siinä ei ollut tekijän nimeä) ja ilmeisesti tussilla piirretyt huovalle piirretyt matot! Hyvä idea jonka varmaan otan käyttöön seuraavassa nukkekodissani.

Forssan markkinat

Olen nimittäin siinä ihanimmassa vaiheessa, suunnittelussa! Forssasta yritin hakea unelmilleni toteutusta, 1:18-skaalan huonekaluja. Hiukan huonosti meni, tai ainakin yllätyksellisesti. Erjalta sain pojalle sängyn, Tiinalta itse pojan (Cacon nukke) ja Mirkalta tuolin. Hannan kulhot olivat vastustamattomia.

IMG_5915_pieni.jpg

Ja sitten yllätin itseni rohmuamasta MUOVIhuonekaluja! Koska muuta ei ollut saatavilla oikeassa skaalassa. Katsotaan nyt mitä niille tapahtuu, kunhan pääsen sisustusvaiheeseen. Mutta kerrankin yritin olla ajattelematta, että tuon voin tehdä itse! (Joo, totta kai lipsuin hiukan päätöksestäni ostaa vain tuohon uuteen - vanhaan - taloon, mutta olisinko voinut vastustaa vanhaa Tarun tyttövauvakittiä....tai Krizzen lehtiä..)

IMG_5917_pieni.jpg

Ja markkinoiden lisäksi oli pakko käydä Kankaisilla. Minulla kun ei ollutkaan kuin kassillinen kankaita mukana, värimalleina, mutta oikeaa vihreää ei vieläkään löytynyt, eikä musta-ruskeaa tekstikangasta (vain 4 kpl paloja, mutta ne eivät taida silti olla oikeita).

Hamina ja Mäki-Kallin talo

Haminaan vein vain pienen kassillisen minejä mukanani. Otin nimittäin kaikki aarteeni mukaan, ja jätin Mäki-Kallin taloon kuuluvat sinne. Tine Krinjen postimerkkikansio kaikkine irrallisien postimerkkeineen, Larissan kirjat, ruokasalin kattauksen lautaset, lasit ja pikkulusikat, Cillan korurasia ja kello...Hiukan tilaa kotini nukkekotivarastoihin.

Mutta tyytyväisin olen silti siihen, että sain tehtyä Gepetton kukkatelineen ja Robin Betterleyn laatikot. Vieläpä sain ryhdyttyä verhojen tekoon, kun kotiinlähtö häämötti. Mutta tärkkipullo sanoi sopimuksen irti, joten kaikki äidin nuppineulat jäivät pitelemään verhokappoja muodossaan styroksissa...Ja nyt etsimään kadoksissa olevaa flyygeliä....

IMG_5904_pieni.jpg

IMG_5903_pieni.jpg