Aivan viattoman näköisestä, tosin hieman sekaisesta, Lundia-hyllystä löytyi eilen illalla karmea löytö:

IMG_5988_pieni.jpg

Päättömiä mummoja, kädettömiä naisia, ruumiskasoja! Käsiä, jalkoja...Alastomia vauvoja ja aikuisia, muuten vaan kasassa makaavia miehiä ja naisia! Yksi lapsi on kokonaan kateissa, vain hattu on jäljellä. Ja samoin yksi nuori neiti, pelkää varmaan palvelijaksi joutumista Mäki-Kallin taloon.

IMG_5985_pieni.jpg

Päätön mummo ja frakkipukuinen herra asuivat hetken Vihdin kirjastossa olleessa näyttelytyössäni, vuonna 2008. Työn nimi oli "Vanhaa rojua vai arvokasta antiikkia? Sinä päätät", ja se oli kaksikerroksinen. Ylhäällä oli vintti romuineen ja alhaalla hieno ruokasali. Mutta työ oli jo purettu kun menin sitä kuvaamaan, joten siitä jäi vain muistot. Tavarat ovat jo aikapäiviä sitten siirtyneet Lotan leikkeihin, ja lopputuloksena on sitten tuo päätön mummo.

IMG_5986_pieni.jpg

Toisessa laatikossa on pääosin Tarun nukkeja ilman vaatteita ja osittain ilman hiuksiakin. Ja sitten siellä makaavat nuo Ruotsista tuomani, kaikki 10 viikon päivärahani vieneet nuket... joista siis yksi on kateissa.

IMG_5987_pieni.jpg

Kolmas on se paha laatikko, laskin juuri kolmetoista nukkea, jotka pitäisi koota, hiuksittaa ja vaatettaa. Ja vielä pahempaa, niille täytyisi rakentaa kodit...

Ei, tuossa ei edes ole kaikki nuket, pelastin siitä laatikosta jo pari viikkoa sitten muutaman 1:18-skaalaan kelpaavan nukenosat... Ja sitten minulla on vielä äidin ostama polymeerimassamuotti, jolla voisi tehdä keijukaisen, tai naisen tai.. Eikä tilannetta varmaan helpota se, että ryhdymme Kauniaisten kerhossa tekemään nukkeja Soile touran opastuksella ihan alusta saakka! Mutta niin mulle kävi keväällä noiden kukkienkin kanssa, sitä mukaa kun sain niitä Katin kukkakittejä tehtyä, sitä mukaan niitä ilmestyi lisää, ja kasvihuoneprojektiin tuntui olevan loputon tarve uusille lävistimille...