Kaksi viikkoa siis tuijotettiin Mäki-Kallin talon neljää huonetta: salia, makuuhuonetta, ruokasalia ja hallia. Ja tulivatko ne edes valmiiksi? No eivät... Tässä nyt kaksi eniten valmista.

Makuuhuone

2014_07_05_IMG_2240-normal.jpg

Makuuhuone on ehkä vähiten keskeneräinen - ainakin henkisesti. Toki sieltä puuttuvat verhot ja huonekalut, mutta koska niistä ei ole tarkkaa visiota, ne eivät ole "pitäisi tehdä" listalla. Sinne on hankittu puuvalmis peili, jonka lapset jo pistivät palasiksi, ja Voijolan Ullalta on saatu upeat syömäpuikot, joista joskus tulee parisänky, mutta muuten sisustus on vielä miettimättä.

Lattian vinoparketin olin tehnyt aiemmin, mutta muutin alkuperäisen ajatuksen ohuesta listasta ja suorasta parketista sen ulkopuolella paksuksi lankuksi: totesin että voisi olla levottoman näköinen. Eikä mietitä sitä, että se olisi ollut myös huomattavasti työlkäämpi vaihtoehto, enhän minä ole laiska, en.

Ja sitten vaan liimasin tapetin uudelleen seinille, Eri Keeperillä. Ruttuun se veti, mutta onneksi pahimmat rutut tulevat jäämään sen sängyn taakse. Sitten vaan listat paikalleen ja tarkistetaan että lattian saa vedettyä listojen välistä pois tarvittaessa: meneehän sen alla ruokasalin ja toisen yöpöytälampun johdot. Toisen lampun johdot kulkevat listan sisällä: taitaa olla ainoa kohta, jossa käytän listassa olevaa valmista uraa. Julistetaan huone siis tässä vaiheessa - henkisesti - valmiiksi.

Ruokasali

2014_07_05_IMG_2241-normal.jpg

Ruokasali kilpailee kyllä kovasti valmiimman huoneen tittelistä. Koko taloprojekti oli hiukan jämähtänyt odottamaan salin kristallikruunuja, jotta saa makuuhuoneen lattian paikoilleen. Yksi päivä niiden väkertämisessä meni, noin viisi tuntia ensimmäisen tekemiseen ja toinen tulikin sitten parissa tunnissa. Pari hassua juttua niiden rakentamisesta:

Olin hankkinut 100 kpl kristalleja Hakaniemen hallista, ja alunperin ajattelin laittaa 8 nauhaan 8 kristallia = 64/kruunu. Olin jo miettinyt kaverini rekrytoimista hakemaan toisen askin (niin kuin minun tuurillani niitä enää myytäisiin) ja ihmetellyt että miten saisin ne Haminaan, kun vanhempani olivat tehneet postin käännön... No, sovittelin ensimmäistä paikalleen, ja totesin, että se on hiukan liian "pitkä", eivätkä helmet oikein asetu kauniisti siinä yläkruunussa. Kummasti sitten totesin, että kuusi helmeä per nauha on oiken sopivasti = 48 helmeä. Ja tasan neljä ylimääräistä kristallia tulee nyt sitten jäämään perinnöksi lapsille...

Juttelinpa sitten Erjan kanssa puhelimessa, ja hän valitteli että 1:18-skaala Hengenvaarassa on aika pieni,  tuppaa tulemaan isoa. No, itselläni on päinvastainen ongelma. Olin mielestäni tekemässä isoa kristallikruunua, kun valitsin pohjaksi isomman metallifiligraanin, jonka olin joskus ostanut Tukholmasta. Sitten kun sovittelin tuota ensimmäistä kruunua, niin verratessa muihin talon lamppuihin, jotka ovat siis Eurominejä, kyllä se aika pieneltä näytti.

Ja vähemmän hauska juttu oli se, että filigraanin keskellä olevasta reiästä olisi mennyt kyllä sähköjohto, mutta kun se miniatyyrihehkulamppu kokonaisuudessaan oli liian iso sinne ala-osaan. Sitten vaan suurentamaan aukkoa niin, että pelkkä lamppu, ei kanta, menee alaosaan. Ilman kunnon työkaluja hiukan työlästä. Mutta kuka oli se idiootti, joka rikkoi toisen lampun, eikä seuraava hehkulamppu sitten mahtunutkaan samasta reiästä. Yritäppä sitten niillä samoilla huonoilla työkaluilla suurentaa reikää kun se roikkuu huoneen takaosassa 4 sentin päässä katosta...