Neljän kuukauden kesäloma - kuullostaako unelmalta? No, en tiedä voiko kesälomasta puhua: 55 neliötä pihaa käännetty lapiolla, kaksi huoneen kattoa maalattu ja ennen kaikkea huoneet on siivottu - toinen tyttäristäni taitaa pyrkiä "Sillä siisti"-ohjelmaan - ja kotimaista kirjallisuuttakin on opiskeltu melkein 15 opintopisteen edestä. Yksi tutkielma pitäisi vielä kirjoittaa... Mutta ainakin nukkekodit ovat olleet hieman tauolla.

Syksyksi onkin jäänyt paljon hauskaa näperrettävää, ja myös nukkekotiaiheista järjestettävää. Ja kyllä se uusi kirjakin pitää nyt aloittaa.

Aloitetaanpa näpraamisestä: Lotan huoneeseen ilmestyi uusi nukkekoti (lue lisää seuraavasta Nukkekoti-lehdestä), joten tuo aloittamani Tudor-talo ilmestyi työpöydälleni. Ilmeisesti sille pitää tehdä jotakin, mutta senkin jälkeen loppusijoituspaikka on kysymysmerkki. Niin, sehän on se talo johon tulee joki keskelle. Toinen murheenkryyni on Mäkikallin talo: se on tänä jouluna ollut keskeneräinen kymmenen vuotta...

ensimm%C3%A4inen-kerros-puolival-normal.

Ei, nyt lopetan noiden talojen listaamisen, siitä tulee vain stressia: siihen mukavaan näpertämiseen: ajattelin tällä viikolla nyt vihdoin tehdä nuo pienet kirjat kotimaisesta kirjallisuudesta. Ajattelin laittaa niitä myyntiin tuonne kirpparille, mutta katsotaan nyt kuinka monta niitä syntyy. Toinen uusi juttu, jota haluaisin kokeilla ennen Suurta Snadia, on kattolamput tai oikeastaan kristallikruunut. Olisi hauskaa kokeilla metallitöitäkin, mutta en uskalla hankkia kotiin puhalluslamppua, en niin kauan kuin on viisivuotias-apulainen.

SnadijulisteA3_or-normal.jpg

Niin, se Suuri Snadi olisi tässä vielä järjestettävänäkin. Tuletko mukaan? Hauskaan porukkaan mahtuu aina mukaan. Aion pitää siellä Rintamamiestalo-nukkekodin nukkekotikurssin, samoin kuin ensi viikonlopun Rintamamiestaloviikonloppuna - ei, en aio ottaa omaa rintsikkaani mukaan. Se vaatisi aivan liikaa ajattelua millainen talo siitä tulisi. Ja kolmas mahdollisuus osallistua kurssilleni on sitten Vihdin Minilandissa 23. marraskuuta.

Ja sitten onkin jo joulukuu, ja joulukalenteri. On niin ihanan monta vaihtoehtoa sen teemaksi, mutta ehdota sinä mitä siellä voisi olla! Parhaan ehdotuksen tekijälle voisin laittaa pienen kirjan tulemaan.