Tulipa vierailtua Kuopiossa viime viikonloppuna, ja tässä raportti.

Pääasiallinen syy vierailuun oli tietenkin Nukkekotiyhdistyksen hallituksen kokous, joka oli lauantaina. Hauskaa nähdä taas uutta porukkaa tekemässä uudella innolla juttuja. Oli myös hauskaa, kun kokouksen vetämisen sijaan pystyi itse tekemää Koirakirjoja yhteistyössä muiden hallituksen jäsenten kanssa: niitä onkin tulossa myyntiin nyt runsaasti seuraaville markkinoille. Mutta Aino on luvannut Facebookiin tiivistelmän muista kokouksessa käsitellyistä asioista, joten käykääpä siellä tutkailemassa mitä yhdistyksessä tapahtuu. Ensimmäistä kertaa hallitus myös swappasi kokouksessaan, ja minulle sattui Kainulaisen Katin tekemä paketti:

007_-_astiat-normal.jpg

Alunperin suunnittelimme kaikki lentävämme sinne, mutta kun lentolippujen hinnat hiukan nousivat, ja kun myös totesin, että itselläni matka lentokentälle on aika kallista lystiä tai sitten tavattoman hankalaa, päätin lähteäkin liikkeelle jo perjantaina junalla. Kolme puoli tuntia hyvää askarteluaikaa per suunta...

009%20-%20maalaustarvikkeet-normal.jpg

No, kalliiksi tuli sekin päätös, mutta ei yhdistykselle vaan itselleni. Alla on nimittäin lista nukkekoteilijalle sopivista vierailukohteista Kuopiossa:

  • Askartelukulma - nukkekotitavaraa, mutta minun kohtaloni olivat maalaustarvikkeet ja pienen pienen terän omaava askarteluveitsi. Ja kyllä, ostokset olivat enemmän kuin kirjamyynti Hôtel Jadisin esittelyssä:-) Mutta Pienempää saa nyt siis myös Askartelukulmasta.
  • Toinen Pienemmän hankintapaikka Kuopiossa on Suomalainen Kirjakauppa, oli liikkistä nähdä oma kirja kirjakaupassa. Ei, en ostanut sitä, vaan ihan perusteoksen korujen tekemisen tekniikoista - tietenkin sovellettavaksi nukkekotiin.
  • Kangaskaupat olivat minulle liikaa: Sofiinasta vielä selvisin ulos, mutta Eurokangas laittoi mukaan runsain määrin tekoturkista (nallen tekoon ensi vuosituhannella) ja Savon Palasta löytyi taftia niin montaa eri väriä, että olen oikein ylpeä että ostin vain neljää väriä. Pajulahden kangas oli ilmeisesti lopettanut - onneksi minulle .
  • Nauhaa ja Nappia en yrityksistä huolimatta löytänyt, kovasti sitä vielä paikalliset hallituksen jäsenet kehuivat.
  • Ja täytyyhän sitä mennä Kuopioon asti ostamaan alumiiniteippiä Carlsonilta...

001-kankaat-normal.jpg

Ps. Nyt on sitten uusi Vuodatus, hiukan jo huolestuin eilen illalla kun tuli vain "Service not available".  Kuvia vielä kaipailen, mutta näyttävät olevan kyllä paikallaan, niitä ei vain pääse katsomaan mistään muusta kuin postauksista. No, jopa Kalli's Galleryn kuvat näyttävät olevan paikallaan, joten eipä hätää.

PPS: olisin kyllä halunnut laittaa tähän kuviakin, mutta "Unknown error"....

PPPS. No nyt ne kuvat ovat paikallaan