Mainitsin edellisessä kirjoituksessa Kierrätyskeskuksen. Taitaisin kohta saada heidän kanta-asiakaskortin, mutta tuntuu niin hassulta saada 10% alennusta alle viiden euron ostoksista...Ja tavaraa on sillä rahalla paljon.Vietin yhden perjantai-iltapäivän kävellen rautatieasemalta Lönnrotinkadun päähän keskustan Kierrätyskeskukseen, ja vertailevassa tutkimuksessa Matinkylän Kierrätyskeskukseen se on paremmaksi askartelutavaran suhteen havaittu. (Tutkimusaineisto on toki aika pieni...) Kaiken lisäksi Riika mainitsi että heillä on siellä ilmaistavaraosasto alakerrassa, johon en edes huomannut mennä, kun oli vain viitta "Lisää vaatteita alakerrassa".

Hauskimpia löytöjä ovat erillaiset helyt, parittomia korviksia jne. Niitä ei saa muualta, joten voi olla ettei niitä raatsi käyttääkään, kun niitä ei sitten ole enää varastossa :-) Meille löysi tiensä myös erilaisia kankaita ja nahanpaloja. Ehkä ylpein olen kuitenkin siitä mitä EN ostanut: siellä olisi ollut 9 kappaletta erään tietosanakirjan kansia, ja näin jo sieluni silmissä rivistön kauppoja....Ja milläköhän vuosituhannella?

Samalla reissulla päädyin myös Sisustus-Nallen poistomyyntiin: kaksi mallikangassettiä 2:lla eurolla, Mederiin, josta löytyi nauhoja ja Rayherin laserleikattuja muratinlehtiä (puoleen hintaan :-). Ja nuottiaiheista käärepaperia, josta tulee joskus muusikon roomboxin tapetti (kotoa löytyviin poistokirjojen kansiin, ehkä tällä vuosituhannella). Varsinainen törsäyspaikka oli Hobby Point, josta tarttui mukaan kangasta mustesuihkuprintteriin: Kyllähän sinne voi laittaa tarrapohjalla mitä kangasta vain, mutta kun olen tulostamassa tuon Hôtel Jadisin mattoja, niin ajattelin että mahdollisimman tiheä ja sileä kangas on paikallaan. Sinellistä pääsin melkein pois ostamatta mitään, mutta sitten kuitenkin muutama helmi ja kristallisetti tarttui mukaan.

Alla kuva mitä Matinkylän kierrätyskeskuksesta löytyi (vaikka paras ostos taisi olla 20 sentin hintainen pieni metallinen Eiffel-torni Heikille, se on ollut ahkerassa käytössä). Kuvasta puuttuu myös palmikollinen vihreän, keltaisen ja harmaan väristä ohutta lankaa, joka vain näytti ja tuntui niin herkulliselta että se oli saatava sekä näytekangassetti, josta varmaan saa laukkuja.Mutta kalleimmaksi tuli kyllä tämän aamun istuskelu koneen ääressä: joudun maanantaina palauttamaan kirjastoon osan ranskalaisista sisustuskirjoista, joten pitihän kaksi parasta tilata Amazonista. Ja kun nyt sinne meni, niin samalla tuli tilattua parhaat (=lähes kaikki) Sarilta lainatut ranskankieliset kirjat ja pari englanninkielistä siinä ohessa. Onneksi tilasin niitä sekä co.uk:sta että .fr.stä, niin ei tuntunut niin suurelta summalta:-) Mutta joulu on siis odotettavissa ensi viikolla....