Oikeastaan tämän kirjoituksen pitäisi kertoa Pariisista, josta palauduin toissapäivänä, mutta kun reissulta ei tarttunut mukaan yhtään mitään nukkekotiin, niin eipä siitä juuri kannata kirjoittaa. (EuroDisney oli ihan kiva, mutta laitteiden jonojen vuoksi tuskin menemme toista kertaa. Kaikki mikä olisi ollut nukkekotiin sopivaa kokoa oli joko muovisia tai muuten vaan huonolaatuisia. Ehkä olisin kelpuuttanut yhden Crusellan, jonka turkki oli tehty kristalleista, mutta ei hänkään ollut 245 euron arvoinen, ainakaan minulle.)

Lentokoneessa saa kyllä ihailevia katseita, kun pistelee mattoa nukkekotiin. Lentoemäntäkin kyseli mistä niitä saa (äidilleen, hah!), mutta kovin hitaasti matto etenee vaikka maailmaa se on nähnyt. Alunperin ostettu Ruotsista, sitten reissannut useita kertoja takaisin kotimaahansa ja kerran Ameriikkoihinkin ja nyt siis Pariisiin, ja kerkeää varmaan kiertää maapallon ennen kuin valmistuu...)

Mutta kun tämä blogi nyt näyttää olevan toistaiseksi pitkälti ostoksieni dokumentointia, niin tässäpä kuva kaikesta Model Exposta rohmuamistani tavaroista.Yhdistyksen pöydästä ostin kankaita ja pitsejä, kun kerran huomasin että minulla ei juurikaan ole laukkujen vuorikankaaksi sopivia paloja (mistä näitä tekosyitä aina löytyy? Eikä Erjakaan ollut koko ajan vahtimassa mua...). Sitten päädyin kierrätyskeskuksen osastolle, josta löytyi pitsejä, onttoja puutikkuja, metalliromua (= jonkin tulevan projektin sängyn jalat x 3). Ja varsinainen rahareikä löytyi Helmien talon osastolta: mahdoton määrä helmikalotteja ja muita metallihelmiä, on jo kumma jos näistä ei synny lamppuja. Ja sitten vielä oli saatava niihin lamppuihin eri värisiä metalliputkia (ts. alumiinia ja kuparia, kun Hobby Pointista aiemmin ostamani olivat kai messinkiä).

Laitan tähän vielä kuvan Erjan tekemästä talosta messuilla. Ja samalla erityiskiitoksen myös Syrjälän Seijalle, joka avusti projektin maaliviivalle saakka tulostamalla kaikki tekstit ja muutenkin auttamalla Erjaa!Ja täytyy vielä kertoa, että ei tämä minun nukkekoteiluni ole pelkkää shoppailua, kyllä se on ankaraa työntekoa. Tänään, kahdeksan tunnin ahertamisen jälkeen, Hôtel Jadisin eteinen on valmis (okei, ovenkahvat puuttuu ja ulko-ovet täytyy haalistumisen estämiseksi vielä lakata). Ja minä kun kuvittelin selviäväni siitä nopeasti: piti vain tehdä ikkunoihin listat, tehdä kynttiläkruunu valmiiksi, maalata ovet toiselta puolelta...mutta pariin muuhun juttuun sitten vierähtikin se päivä. Ja työpäivältä se tuntui, mukavaa vaikka rankkaa.

Ja tiedättekö miten juhlin ensimmäisen kokonaisen huoneen valmistumista? Pohjamaalasin Gepetton talon sisäseinät!