Hauskaa miten joillekin viikoille tulee teemoja: viime viikoina on tuntunut olevan paljon erilaisia tapahtumia ja olen keskittynyt Hôtel Jadisin rakentamiseen, kun tällä viikon teemat taitavat olla ostokset, kyläilyt ja tekstiilityöt!

Ostoskelu alkoi tiistaina, kun vierailin kirpputori Akselissa. Sieltä löytyikin hiukan nukkekodin rakennusmateriaaleja, iso pussillinen koruja ja jopa yksi kello, ja kaikki 3:lla eurolla. Mies vaan ihmetteli, että onko meillä tosiaan varastotilaa vielä tuolle määrälle tavaraa. Onneksi lapsille kelpasivat ne, jotka eivät kelvanneet nukeille....ja tarttui sitten mukaan vielä nauhanpätkä, joka oli kyllä aika erikoinen väriyhdistelmä, mutta kun minulla on sellainen tunne, että keltaisista on pulaa. Ja nauhoja minä meninkin hakemaan.

Sain Akselista kotiin kyydin Marialta, joka tuli meille ihastelemaan aarteitani ja lainaamaan Miniaturas-lehtiäni. Sain ujutettua hänelle myös Miniature Collector-lehdet, joten nyt näyttää kuin hyllyssä olisi tilaa. Onneksi ei ole markkinoita tulossa, jotta joutuisin täyttämään hyllyä...

Ostoskelut jatkuivat eilen urakalla, kun jouduin viemään tytöt bussille Kamppiin: siinähän jäi ihan yksin Hobby Pointin viereen. Ja sieltä oli lyhyt matka Mederille. Onneksi sentään Nauha ja Nappi oli kiinni, mutta Sinellissä sitten vierähtikin hetki aikaa. Askarelli oli sentään mennyt kuudelta kiinni. Aikaa kului sitten vielä Stockmannilla ja Sokoksella pyörimiseen, kun yritin etsiä niitä pieniä logoja: Erjan tytär tiesi niiden olevan metallisia kynsikoristeita. Mutta eipä löytynyt. (Ebaysta löytyi kyllä iso paketti, jossa oli varmaan kymmentä erilaista metallikoristetta, mutta minusta siinä oli vain kahta logoa).

Se mikä tuossa eilisessä reissussa oli kummallista, että vaikka olin välttänyt kaikenlaisia kiusauksia netissä, niin sitten kun näen pieniä kristalleja kaupassa, niin ne hyppäävät mukaan, vaikka eivät ole edes niitä "pointed back"-versioita. Lisäksi löytyi aika paljon nauhoja, värillisiä C5-kirjekuoria seuraavan nukkekodin nukkekotikittiin, helmiä ja ääriviivatarroja seuraavaksi vuosisadaksi. Minullahan on kyllä ääriviivatarroja tämän vuosisadan tarpeisiin, paitsi että kun yritin tehdä Hôtel Jadisin taulun kehyksiä, niin eipä vaan ollut tarpeeksi ohuita ja pieniä kuin muutamaa erilaista. Mutta nyt siis löytyy kehystarpeita, varsinkin kun olin löytänyt niitä jo keskiviikkona(ai niin, kerkesin 10 minuuttia pizzaa odotellessa tyhjentämään Kauniaisten Tiimariakin...huopaa, ääriviivatarroja.)

Hobby Pointista löysin myös ohutta metalliputkea (jos ryhtyisi tekemään valaisimia, jonakin vuonna). Pienet viilat ovat olleet ostoslistalla jo kauan ja muoviliimaa Hôtel Jadisin ikkunanpokien korjaamiseen: Ristikkot ovat leveydeltään alle millin, ja niihin päin ei tarvitse kuin katsoa niin ne menevät poikki.

Shoppailureissu oli siinäkin mielessä mukava, ettei ollut aivan tarkkaa aikaa koska piti lopettaa. Hiukan noloa tosin oli soittaa Sarille, että tässä taitaa mennä tunti arvioitua pidempään. Olin nimittäin viemässä yhdistyksen Tampereella liittyneiden jäsenten lomakkeita Sarille, ja samalla tarkistamassa Sarin remontin tuloksia (tosi kivat värit!) ja ennen kaikkea tutustumassa aivan mielettömään nukkekekotikirjojen valikoimaan. Sain vieläpä lainata niin paljon kirjoja kun jaksoin kantaa! Eilen illalla ei sitten mentykään kovin ajoissa nukkumaan...Ja luulenpa, että mun on kertakaikkiaan pakko hankkia lainaamani opukset itselleni!

Ja ne tekstiilityöt: tällä viikolla on tehty sängynpeittoa ja kassia, ehkäpä niiden ohjeet ilmestyvät tänne piakkoin...
(Kuten myös noiden ostoksien kuvat, sitten kun toinen tietokone vapautuu...)