Minulla oli eilen kunnia viedä perheemme nukkekotikokoelman robustein talo Model Expoon lasten leikittäväksi.

Menin, näin ja ihastuin!

Helanderin Erja oli tehnyt aivan valtavan hienon kulissitalon, jonka sisään oli upotettu kaikki pienoishuonekilpailuun osallistuneet työt.

Täytyy sanoa, että vaikutelma oli aivan erillainen kuin Tampereella, jossa kaikki hienot työt oli pinottu "kerrostaloksi". Ja tämä ei tarkoita että pöydän rakentajat tai pienoishuoneiden tekijät olisivat tehneet jotakin huonommin. Kilpailusäännöissä on aina sanottu, että boxin ulkopuolta ei arvostella, mutta tietenkin se vaikuttaa kun työt ovat esillä julkisesti. Nyt tämä sääntö toteutuu mielestäni paremmin kuin aiemmin, kun boxien ulkopuoli on piilotettu talon sisälle.

No joka tapauksessa itse pienoishuoneet nousivat talosta esille aivan mielettömän hyvin, mikä on se pääasia. En eilen ehtinyt jäädä niitä tarkemmin ihastelemaan, mutta tänään minulla on tilaisuus ihailla niitä useampi tunti kun menen päivystämään yhdistyksen pöytään. Oikein odotan kuulla kommentteja! Kiitos Erja ihan mielettömästä työstä (ja pahinta on että luulen että olet nauttinut sen tekemisestä...)!

PS. Ai miksi en ehtinyt eilen katsoa töitä? Olin matkalla - puolitoista tuntia myöhässä kipeän lapsen takia - entisen työnantajani alumni-tilaisuuteen. Aivan mielettömän hauskaa nähdä ihmisiä, joiden kanssa on tehnyt mitä uskomattomimpia projekteja. Oli niin hauskaa, että unohdin käydä jopa maistamassa suklaasuihkulähteestä.  Illan saldo:
  • ziljoona mielenkiintoista keskustelua ja muisteloa,
  • neljä (?) lasia punaviiniä (+ pieni päänsärky tällä hetkellä),
  • kehuja "säteilevästä olemuksesta" (kaksi viikkoa kotona kipeiden lasten kanssa - mikä tahansa kodinulkopuolinen paikka saa säteilemään vai oliko se ne punaviinit?)  ja
  • ainakin kolme kysymystä "Siis mistä?" kertoessani että olen nykyään kotona kirjoittamassa kirjoja nukkekodeista.