1242664858_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olimme Kauniasten nukkekotikerhon voimin Grani-päivillä viime viikon torstaina. Kyseessä on paikallismarkkinat, joilla kaikilla paikkakunnan yhdistyksillä on ollut esittely/myyntipöytä.  Nukkekotikerho oli paikalla nyt ensimmäistä kertaa, vaikka ikää kerholla on jo kymmenisen vuotta.

Yleisin kommentti pöydän ääressä oli: "Oi, onko täällä tälläinenkin kerho?" Olisi pitänyt laskea montako kertaa illan aikana tämän kuulimme, karkea arvio on kymmenen paikkeilla. Väkeä olikin ihan kohtuullisesti liikkeellä, vaikka tietenkin juuri silloin oli se harmaa ja tuulinen päivä. Tullessani paikalle, ensimmäinen ajatus olikin, että apua, emme kai ole ulkopöydässä: kaikki tavarathan olisivat lentäneet tiehensä... Mutta meidän pöytämme oli sopivasti sisätiloissa, Kauniaisten kaupunginvaltuuston istuntosalissa.

Pöytämme äärestä kuului paljon ihastelua, ja kuulimme monesta lapsuudessa rakastetusta nukkekodista. Ja nyt tiedämme senkin, että ennen lastenhoitajien opintoihin kuului rakentaa ja sisustaa nukkekoti, miten lienee nykyisin? Ainoat kauhun hetket koimme, kun pienet tahmatassut lähestyivät tavaroita ihastellen, mutta loppujen lopuksi huolenmme olivat turhia, kaikki osasivat varoa suklaisia/lakritsisia/jäätelöisiä käsiään.

1242849532_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Koska myyntipöytä ei ollut hinnalla pilattu, emme kauheasti stressanneet myynnin suuruudesta. Illan viimeisiä katsojia saattui olemaan työnantajani toimitusjohtaja, joka siis sai minut kiinni sivutoimen harjoittamisesta. No, valitettavasti jouduin kertomaan hänelle, että neljän tunnin myyntisessiolla ei pääse edes konsultin tuntipalkkaan. Ei siis edes palkkaan, laskutettavasta hinnasta voi nähdä unia....Onneksi olen jo aiemmin päättänyt, että tämä on kiva harrastus, jota voi melkein tehdä työnä, mutta vain melkein. Eikä siis kyse edes ole siitä tuntipalkasta.

Mutta koska meillä oli myyntipöydän takana niin hauskaa, ts. huonokin kalareissu koti-/työolot voittaa (aikuiskontakteineen ja mahdollisuuksineen vain istua ilman että puhelin soi koko ajan), niin voisin olla valmis istumaan sen neljä tuntia taas ensi vuonna pöydän takana.