"Voin vastustaa kaikkea muuta paitsi kiusauksia", sanoi Mae West aikanaan. Hän oli varmaankin käynyt juuri nukkekotimessuilla.

Itse palasin eilen euforisena Tampereelta, oli todella mukavaa saada kaksi ja puoli päivää aikuiskontakteja kaiken tämän kotona väkertämisen sijasta. Vaikka juuri nyt olo on hyvin tyytyväinen, kun tänään ei kotiterassia pidemmälle tarvitse astua.

No niin, lopeta löpinät ja näytä mitä jäi saaliiksi messuilta!

Niin, hurahdin siis tuossa tammikuussa neulomiseen, ja tilasin Ameriikoista 60 eurolla puikkoja (www.bugknits.com). Pienimmät ovat kokoa 0.25, ja ei, en ole vielä kokeillut niitä.

0.4 kokoisia puikkoja kokeilin Wetterhoffin lankoihin, ja valitettavasti petyin, puikot olivat liian ohuet langalle, joka oli aika hahtuvaista ja hankalaa neulottavaa. Täytyy kokeilla vielä paksummilla puikoilla, mutta lanka tuntui huomattavasti paremmin sopivan kirjontatyöhön (joka ei vielä ole tietenkään valmis).

No, siis, lankoja puuttui, ja yllä oleva kuva näyttää että niitä Tampereelta totisesti löytyi. Oikealla olevan setin ostin "alakerran messuilta" Varpa-Loomsilta (ja ei, siinä ei ole vieläkään kaikkia värejä joita heillä oli). Suurin osa on ihan perus-puuvillalankaa Venne-colotonilta, mutta mukana on muutama monivärjätty ja kaksi metallilanka kerää. Valkoista väriä tyhmänä ostin ensin pienen rullan, mutta sunnuntaina onneksi ymmärsin hakea isommankin rullan. Juu, siitä saa alennuksen kun ostaa isomman satsin, mutta myyjä kyllä kysyi sunnuntaina kun tulin osastolle uudestaan että kuinka ison muovipussin tarvitsen :-)

Keskimmäinen rivi lankoja ja Flower softit ovat Doloreksesta. (Juu, Krisse, laitan lopputuotteista kuvia kunhan ehdin tehdä:-) Siinä rivissä on suurin osa silkkilankoja ja kolme Venne-Colotonin villalankarullaa. Ja näkyy siellä vissiin yksi monivärjättykin olevan, saattoi hypätä väärään riviin.

Vasemmalla on ensin Eurominin-puutavaraa "Forssasta" (muistin kyllä ottaa sen pitkän ja ohuen laudankin lastenvaunujen patjan alta pois, mutta se ei mahtunut kuvaan). Sitten löytyy yhdestä kasasta neljät jalat, yhdet kädet ja pää. Kyseessä ei ole massateurastuksen jäänteet, vaan Tarun nukkeja: mietin koko yön ja keksin kuin keksinkin tekosyyn ostaa renkipojan  - joka ei kyllä ole mikään poikanen - Mäki-Kallin talon keittiön pöydän ääreen syömään pullaa.  Ja jalat ovat kolmelle neidille, jotka astuivat elämääni Tiimarin alennusmyyntitiskiltä.

Kyseiselle Mäki-Kallin talon pöydälle löytyi myös viereiseltä myyntitiskiltä joululiina, joka kuvassa on tuon kauniin "pähkinäisen" pöydän päällä. Se oli niin kaunis ja halpa, että se oli pakko saada vaikkei minulla ole aavistustakaan mihin sen laitan.

Pöydällä olevat ruusut ja maljakon hankin jo perjantaina paikallisesta Sinooperista, samoin kuin Nukkelan pyhiinvaellukseni tuotti tuon pöytään nojaavan taulunkehyksen.

Miesnukke ei oikeastaan kuuluu Tampereen saaliiseen, vaan jo Nukke- ja nallemarkkinoiden: Esa oli merkinnyt sen ystävällisesti pöytäsahani (+ paljon muuta:-) kuittiin, mutta unohdimme sen sitten valita. No, hänelläkään ei ole vielä kotia...