Ryhdyinpä eilen kutomaan sukkaa: saman verran aikaa, jos ei enemmänkin tuohon minikokoiseen versioon meni eli pari - kolme tuntia. Tosin loppu sujui Mamma Miaa katselen, joten ihan täysi painoisesti sukkaan ei tullut keskityttyä. Ja toinen sukkahan menee aina nopeammin...

1231708310_sukka.JPG

Aika iso tuosta tuli, mutta tämä olikin tälläinen koekappaleen tapainen, ja ihan käyttökelpoinen tuosta kuitenkin tuli siihen mihin tarvitsin sen yhden sukan.

Lanka oli Venne Colotonin liukuvärjättyä 40/2 Nm, värinumero 8-5003, jos nyt en ihan väärin katsonut. Puikot olivat kokoa 0.8, Heidi Ott'n sukkapuikot. Pienemmätkin olisivat voineet olla, aionkin tilata Doloresista 0.5 puikkoja, ja kokeilla uudestaan mitä syntyy.

Ohje oli ihan perussukan ohje 1:1 käsityökirjasta, sen verran siitä lintsasin etten tehnyt vahvistettua kantapäätä. Tuumin, että kun kyseessä on pariton sukka, niin sillä ei ole niin paljon käyttöä, että reikiä pääsisi syntynmään.

Varressa oli yhteensä 24 silmukkaa kolmella puikolla, ja kantapään tein 12 silmukalla. Siitä tuli hiukan liian iso, ja kantapaan kavennuksissa puikolle jäi 4 silmukkaa. Kun sitten poimin reunasta silmukoita, niin puikolle löytyi kantapaan sivusta 9 silmukkaa. Kun 2 x 9 + 12 = 30 silmukkaa tuntui todella paljolta, kavensin samantien pois poimimiani silmukoita niin että puikoille jäi yhteensä 22 silmukkaa. Niillä sitten kudoin kärkikavennuksiin saakka suoraa. Kärkikavennukset tein aina jokaisen puikon lopussa, ja käytin virkkuukoukkua pujottaakseni langan viimeisten kolmen silmukan lävitse.

Hankalaa? Aloittaminen, hiukan.  Päättely vei hetken aikaa kun onnistuin saamaan langat hiukan solmuun. Mutta tunnustan että lintsasin päättelyssä...