Tapahtuipa eräänä päivänä, että eräs hullu ihminen sai päähänsä lähteä kiertämään Pitkäjärven, vaikka sää oli hiukan sateisen oloinen. Saisihan samalle reissulle sijoitettua käynnin päiväkodilla, Sinellissä ja Ruusutuvassa.

Päiväkodilla sainkin hoidettua kaikki juoksevat asiat ennen kesälomia ja juoruttua... ei kun siis keskusteltua henkilökunnan kanssa puolisen tuntia, jotta pääsi mukavasti jatkamaan matkaa sateessa.

No sadettahan tuli pidettyä Sinellissä oikein urakalla, ainakin tunnin ja 41 euron edestä. Mutta jossakin vaiheessa tulee syntymään hienoja verhoja, joissa on minikokoiset purjerenkaat. Nalleja ja muita lapsellisia helmiä tarvittua ehdottomasti nukkekodin lastenhuoneen verhojen koristuksessa, enkä varmasti pärjää ilman narua ja nauhaa, jotka olivat alennuksessa. Papereista tulee Lundbyhyn rosteripintaisia keittiökoneita ja paperisälekaihtimia. Hyödyllisin ostos lienee kuitenkin korttipohjat tytön syntymäpäiväkutsuille.

Ovelinta myyntitaktiikkaa heiltä kyllä oli antaa ilmaiseksi 3D-tarra-arkki (kyllä, olen ostellut paljon aiemminkin), mikä tarkoitti, että minun täytyi ostaa kohotarra-arkki ja sitten tietenkin toisenlainen hevosarkki toiselle tytölle, kaksi euroa, kiitos!

No, sade oli loppunut ja pyöräily jatkui Juvanmalmille, josta löytyi aivan hurmaava Lahjaliike Ruusutupa. Nimestä huolimatta se on nukkekoteilijan oma kauppa: jonkin verran nukkekotitavaraa, mutta hyvää sellaista, sekä paljon askartelun aiheita. Jos olisin käynyt siellä aiemmin, en varmaan edes olisi käynyt Sinellissä. Ja kaikenlisäksi sinne tulee ehkä jossakin vaiheessa myyntiin tekemiäni verhoja ja tarvikepaketteja!

Mutta jostakin syystä siis tarvitsin sieltäkin
  • nurkkakaapin, jolle minulla ei ole paikkaa,
  • kupari kulhoja ja rautakattilan, jotka elävöittävät kummasti Mäki-Kallin talon keittiötä,
  • sekä kirstun pariksi jo aiemmin Doloresista hankkimalleni kirstulle. Kansi vain on hiukan käyristynyt, mutta se tekee siitä oikeastaan hauskemman näköisen. Mitenköhän saisi toisen käyristymään saman verran?
Ehkä tämä kaikki tuhlaaminen, johtui vain siitä että lähdin liikkeelle näppäränä tyttönä ilman lounasta: 60 euroa köyhempänä, neljä ja puoli tuntia myöhemmin ja 25 kilometriä polkeneena, olinkin jo aivan valmis hyökkäämään miehen mokoman tuomaan munkkiin kiinni!

720298.jpg