Elina ja Jouni hankkivat uuden kotinsa maanantaina: tiistaina Elina oli jo innokkaasti hankkimassa maaleja talon ulkopintaan. Tarkoituksena oli maalata katto kahvinruskeaksi, muoviosat tummanruskeaksi ja ulkoseiniin kvartsin-värinen Granit-kivimaali.

Katto saikin heti kivan värin: maalaus oli helppoa ja mukavaa Pebeo Decolla. Alkuperäinen kellertävä muovikin rupesi näyttämään sopivan väriseltä etenkin kun kaikkien muoviosien maalaus tuntui isolta urakalta, joten pieni työmäärien optimointi oli paikallaan ja alkuperäinen väri sai toistaiseksi säilyä.

Mutta se kivimaali... Kun puoli purkillista oli kulunut, ja alkuperäiset tiilet kuulusivat yhä lävitse, Elina rupesi ajattelemaan että valkoiset tiilet olisivat ihan ok, ja jopa oikein kivat, mutta kun tuo kosteusvauriokin vielä tuolta kuultaa lävitse...

Keskiviikkoaamuna ei auttanut muuta kuin tarttua Helmi-pohjamaalipurkkiin, ja maalata koko kivimaalikomeuden päälle. No, samalla sudin likaamisella menivät sitten kaikki sisätilatkin lattioita lukuunottamatta.

Mutta kosteusvaurio oli sitkeän sorttista: vieläkin se tuli lävitse sekä ulkoseinästä että yläkerran sisäkatosta.

No, soitto Tikkurilan maalilinjaan, ja Elinaa ohjeistettiin ottamaan pois Helmi-pohjamaali (arvatkaa yritettiinkö edes :-) ja maalaamaan Jehu-pohjamaalilla.

Ei kun uudestaan maaliostoksille, kaksi Jehu-maalikerrosta ja puolitoista viikkoa myöhemmin julistetaan pohjatyöt tehdyksi ja kaikki seinät tapetoitaviksi!

720290.jpg