Terveisiä... kuka arvaa mistä?

IMG_7571_pieni.jpg?1448036568

Aivan oikein, Californiassahan sitä oltiin. Lähdin viime viikolla lentävän maton kanssa kohti Santa Claraa, Silicon Valleyhin langon 50-vuotissynttäreille ja eilen tultiin takaisin, mikä selittänee tekstin sekavuuden.

Olin jo kesästä asti suunnitellut, kuinka lentävä matto edistyy, kun viettää yhteensä yli vuorokauden lentokoneessa. Vielä matkaan lähdettäessä mietin kuvaavani maton joka lennon jälkeen, mutta heti ensimmäisen etapin jälkeen totesin, että nyt jää lentävä matto tekemättä, kun niska vetää ihan jumiin. Niin että tuli ensimmäinen viikko kokonaan ilman käsitöitä ties kuinka pitkään aikaan. Jopa mukaan pakattu neulomus sai olla rauhassa. Mutta tässä lentävä matto toisen (tai kolmannen, en ole varma) Ameriikan matkansa jälkeen. Euroopan matkoja en sen kohdalla edes yritä laskea, mutta matto on aikanaan hankittu ensimmäiseltä Ruotsin messumatkalta.

IMG_7674_pieni.jpg?1448036563

Nukkekotinähtävyyksiä ei matkaan sattunut. Eniten jäi harmittamaan Walt Disneyn perhemuseo San Fransiscossa. Walt-setä nimittäin keräili miniatyyrejä, jotka eivät näyttäneet ainakaan lehtijutussa ihan tusinatavaralta. Sitä löytyi sen sijaan China Townista, mutta mikään näyteikkuna ei saanut aikaan ostoreaktiota. Mieleen jäi yksi todella hieno rumpusetti, mutta kun ei ole orkesterin rakentaminen mielessä.

Paitsi että Kinokuniya-kirjakaupassa oli myynnissä todella hienoja laser-leikattuja hahmoja orkesteriiin, mutta sovitaan että tuo 1:100-skaala on hiukan suuri. Hinta oli myös Ameriikassa lähes kaksinkertainen, mitä nyt katsoin tuota hintaa netissä ja jenin vaihtokurssia, tosin ilman postikuluja... Mutta matkaan tarttui kaksi japanilaista paperirakennusta: oikeastaan halusin ostaa Nanoblockeja, mutta jotenkin nuo paperiversiot olivat kiinnostavammat, eikä niitä ole näkynyt Suomessa. Ja pojalle tuli sentään ostettua Chrysler Building. Siinä ei kauaa nokka tuhissut kun 16 cm korkea pilvenpiirtäjä  oli kasassa. Kuvassa myös muita matkatuliaisia: ovi Fairfieldiin, pienet aakkosleimasimet ja sorvattuja cocktail-tikkuja. Ja kun Ameriikassa kaikki on suurempaa, niin kahvitikutkin tulevat mukaan. Ikävää, ettei niitä löytynyt ostettavaksi lähi-Walmartista.

IMG_7697_pieni.jpg?1448036990

Varsinaisia nukkekotikauppoja ei aivan San Fransiscon keskustassa olekaan. Pohjoispuolella on ilmeisen iso Dollshouses, Trains and more, mutta sinne olisi ollut Muir Woodsista (jossa on sitten vain TOOSI ISOJA puita, hieno paikka) muutama kymmenen mailia, niin kuljettaja ei suostunut ajamaan. Sen sijaan pysähdyimme yhdellä paluumatkalla San Carlosissa olevaan Shellie's Miniature Maniaan. Olivat juuri sulkemassa kun saavuimme, ja kun myytävät tavarat olivat kaapeissa asetelmissa, niin en ehtinyt oikein perehtyä asiaan enkä ottaa kuvia. Mutta kyllä kaikenlaista tarttui mukaan...

IMG_7694_pieni.jpg?1448036554

...kuten Miniature Collector-lehtiä. Muuten en viitsinyt juurikaan ostella kirjoja tms. lähinnä matkalaukun koon takia, mitä nyt Nicky Epsteinin kirja Knit's for Dolls, Vogue Knitting- ja Haute Doll-lehdet. Ei, en ole siirtymässä isompaan kokoon, mutta nuo ovat niin inspiroivia.

Nimittäin lankoja tuli taas ostettua. Sunnyvalessa on aivan lähekkäin tilkkutyökauppa , lankakauppa ja askartelukauppa. En uskaltanut edes vilkaista kankaita, mutta ompelulankoja löytyi tosi upeita. Myös Fyberspatesin 800 m/100 g -lankaa tarttui kolme kerää mukaan, joten kohta täytyy päästä neulomaan. Todella harmittaa kun askartelukauppa jäi väliin ajanpuutteen takia. Mutta sitten seuraavalla kerralla...

IMG_7700_pieni.jpg?1448036560

IMG_7679_pieni.jpg?1448036566